Derecskei járási nemzeti értéktükörDerecskei járási nemzeti értéktükörDerecske

Derecske város, a Derecskei járás központjaként Magyarország keleti részén, Hajdú-Bihar megyében, Debrecentől 22 km-re, a 47-es számú főútvonal mentén található.
Bővebben

Hajdúbagos

Hajdúbagos a Derecskei járás Debrecentől délkeletre, Sáránd, Konyár, valamint Hosszúpályi szomszédságában fekvő települése.
Bővebben

Létavértes

Létavértes város az Észak-Alföldi régióban, Hajdú-Bihar megye Derecskei járásában, a Derecske-Létavértesi kistérség központja. Nagyléta és Vértes községek egyesítésével jött létre 1970-ben.
Bővebben

Sáránd

Sáránd község az Észak-Alföldi régióban, Hajdú-Bihar megye középső részén, a Derecskei járásban fekszik a Debreceni Erdőspuszták szomszédságában.
Bővebben

Mikepércs

Mikepércs Debrecen központjától hozzávetőlegesen 10 km-re délre, a 47-es főút mellett fekvő, nagy múltú település, amelynek elsődleges értéke a falusias környezete.
Bővebben

Konyár

Konyár Debrecentől 30 km-re délre, az észak-alföldi régióban, a Derecskei járásban fekszik. Vonattal a Debrecen–Sáránd–Nagykereki-vasútvonalon érhető el.
Bővebben

Debrecen

Debrecen Városa, Hajdú-Bihar megye székhelyeként természetesen nem a Derecskei járás része, kisugárzó kulturális bázisereje miatt mégis beemeljük weboldalunk interaktívan tájékoztató világába.
Bővebben

Hosszúpályi

Hajdú-Bihar megyében, Debrecentől 18 km-re délkeletre, Hajdúbagos és Monostorpályi között fekvő település, amely közúton a 47-es útról Sárándnál letérve érhető el.
Bővebben

Tépe

Hajdú-Bihar megyében, Derecskétől délre, a Kálló vize mellett fekvő községe a Derecskei járásnak.
Bővebben
“Bizalom-tisztesség-hozzáértés”
"A közösség formálja az értéket, az érték a közösséget, mellyel létrejön a közösségmegtartó érték, az értékmegtartó közösség."